9.0 Magnitude.

10:17 PM
well, lama gila dah tak post entry. sibuk dengan assignment, anime, online game, assignment, anime, online game.. haha~

tajuk ni pasal Jepun. maybe korang semua tau kan pasal ni? yes, dah seminggu semua ni jadi..

>> Gempa Bumi
>> Kebocoran Nuklear
>> Suhu cuaca rendah

well, kalo ni jadi kat aku pun aku mesti rasa despair gila. aku sebagai orang muda yang takmampu ni pun terasa nak tolong diorang yang susah tu. tapi apakan daya kan? kita cuma boleh berdoa, mintak kepada tuhan yang semua ni cepat selesai.

sejak seminggu ni aku tengok, mesti ekonomi diorang drop gila. kawasan terdedah nuklear yang nak buat diorang blah dari situ. cuaca sejuk tambahan pulak dengan tak ada elektrik. whew, mesti kesejukan melampau kat sana..

kalau ada cara kita boleh tolong right? tapi bua masa ni kita cuma boleh berdoa saja..


p/s: sorry, aku rasa ayat aku posting hari ni macam mengarut jer.. heheh..
pics from konachan.com
Read On 8 comments

aku.. manga dan anime.

8:20 PM
lama aku dah tak buat new post kat blog ni. mesti ada follower, blogwalker tengok tarikh last post cakap, "dia ni hidup tak? jarang post, kalo ada pun yang merepek jer..". haha, tu semua sebab dah takde idea. okay, memandangkan aku nak jugak cari idea baru, aku pilih tajuk yang aku tulis kat atas ni.. haha, cam tajuk cerita jiwang pulak.

ok, stop merepek.

orang yang minat sangat dengan anime or manga ni digelar otaku. yes, they are otaku. aku? aku rasa aku belum sampai tahap tu lagi. just an manga and anime freak.

semua ni start time aku.. erm.. form 3.. yea, form three. sebelum tu aku pembaca tetap (bukan setia) gempak dengan starz (starz aku dah tak jumpa lagi dah, kenapa? dah habis keluaran ke?) dan aku terbaca artikel kat dalam Starz pasal Bleach. thats the starting point aku minat pasal manga dan anime ni semua. aku pernah baca doraemon dsb tapi aku tak fikir tu starting point aku untuk bermanja-manja dalam dunia tu lagi.

  Gempak* 

Starz*

Bleach*

KReKO*

lepas baca artikel pasal Bleach, aku terus pergi cari manga pasal Bleach. yang aku tau aku cuma nak baca Bleach. dan kemudiannya aku jumpa manga bleach, dan jugak Majalah Komik Kreko (seingat aku waktu tu isu 175) yang kebetulannya cover dia adala Bleach. ironik. haha. aku terus beli dua-dua buku tu. seperti yang korang tau, dalam kreko ada banyak manga kan? first time aku baca dah kepala pening.. sebab tetiba ada sambungan. tapi kat majalah tu aku tau banyak manga kat dunia ni.

well, nak pendekkan cerita, sepanjang 5 tahun aku belajar sengsorang pasal manga dan anime, aku baru jumpa orang yang sudi ikut sekali dengan aku kat dalam dunia ni, kawan-kawan baru yang sealiran dengan aku. baru aku tau semua ni secara detail. haha, tahun lepas (2010) baru first time aku tau yang comic fiesta tu wujud sedangkan comic fiesta dah ada sejak aku start baca manga lagi..

well. stop sampai sini. korang pulak ada cerita tak macam aku? mungkin kita boleh kongsi cerita or  minat kita pasal manga dengan anime (cewah!).

waktu aku pergi CF tu banyak cosplayer aku nampak. maybe tahun ni nak jadi cosplayer kot? haha~

p/s: well, not everything right, right?

*pictures grab from Google all pictures are belongs to respected owner.
Read On 4 comments
Read On 1 comments
Read On 0 comments
Read On 0 comments
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

cre-a-tor

My photo
Male/ Mara Professional College in Higher National Diploma [Computer Software Development]

shout-vending Machine


ShoutMix chat widget

Reader tracks~


1Blogger Community

rezzaeffendi's Profile on Ping.sg 

Followers