selatan, selatan, selatan??

semuanya baru jadi tadi..
haiz..

dalam pukul 10.30 pagi, haah, 10.30 pagi, first time jadinya benda mengarut dalam hidup aku sebagai seorang yang suka berjalan pergi tempat orang..

LRT Bandar Tasik Selatan, pas turun daripada KTM kat sebelah, first time aku naik LRT kat situ, biasanya naik kat KL Sentral, atas cadangan ayah aku, aku pun cuba test pergi Pekeliling daripada stesen tu..

lepas berpecah dengan Ashran, Afiq ngan Amir, aku cuba test pergi ke stesen Titiwangsa ngan sendiri dengan bangganya..

pas diorang blah, aku naik tren yang seterusnya, terget: Titiwangsa.

lpas aku naik tren tu, aku rasa lain macam, betul-betul lepas pengumuman  operator tren tu:
''Stesen berikutnya, Jalan Tun Razak"..

hah??
tu bukan patah balik??

terus aku turun kat stesen tu, tunggu tren daripada jalan sebelah, mungkin tu yang betul, rasanya.

tren seterusnya sampai,
aku naik,

then, pengumuman operator:
"Stesen berikutnya, Tasik Selatan"

??!!!
apa nih??
apsal aku rasa macam pusing-pusing kat tempat sama jer??

tension terjadi,
ayah aku mesej: "da sampai mner?"

ah sudah,
aku pun dah 'sesat'.

trus pegi mesej Ashran:

aku: skali salah daa..
ashran: btoi la..pa yg slahnya?
aku: mne ade. tu patah balik ke bdr tsik slatan.
ashran: btoi la..mmg ptah blik..dh ni pi ttwngsa..
aku: cilake, ptt aku ikt ang td.
ashran: klaw ikot aku dya pi sri ptling..
aku: aah, aku slah. ptt kne pegi sntul tmur. 2 kli dh (patah balik).. hahaha..  = =''
ashran: haha..bngong btoi..pdan mka ang..ngok ngek

= =''
sampai ati,
tapi kalo nak pikir balik, tu memang salah aku.
apsal tak baca route betul-betul??
sampai abes sume orang nak pegi tnya..??

masalah utama kat sini, kenapa tak baca route tu betul-betul??
yang jadi masalah: time dari Bandar Tasik Selatan ke Bandar Tun Razak, aku ingat aku daripada Salak Selatan,
tu yang jadi punca aku berulang antara Bandar Tun Razak ngan Bandar Tasik Selatan..

||orz|||

lastly, lepas puas merepek kat LRT, baru aku selamat sampai kat Titiwangsa yang sepatutnya aku boleh sampai 1 jam awal..

ades..

anyway, alhamduillah aku sampai kat Kuantan dan mak ayah aku jemput aku kat sana.





lastly, hadiah daripada famili aku,


satu lagi,
marilah sama-sama kita membacakan Al-Fatihah kepada sahabat mak aku yang baru pergi ke Rahmatullah pada pagi tadi..

Al-Fatihah..


p/s: paham tak cerita nih?? aku rasa aku pun dah tak paham apa yang aku tulis..

feel free to comment!!
0 comments:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

cre-a-tor

My photo
Male/ Mara Professional College in Higher National Diploma [Computer Software Development]

shout-vending Machine


ShoutMix chat widget

Reader tracks~


1Blogger Community

rezzaeffendi's Profile on Ping.sg 

Followers