[2ch] Bunuh Diri 'Live'

ok, sori kalo lama dah tak post.. time ni, lebih-lebih lagi kalo nak exam ni, mesti duk menung banyak, kalo tak pun main game je tau.. daripada duk wat benda yang kurang berfaedah tu, cuba cari sikit topik kan?

so, aku pun start mencari idea untuk ditulis..

apa yang aku jumpa, ada aku tulis kat tajuk post nih. [2ch] 'bunuh diri'..

aku seram sikit kalo ade cerita kes-kes macam ni tapi tajuk ni menarik perhatian aku, so, aku cuba tulis apa yang seboleh aku tulis..

2ch, setahu aku, laman web yang terkenal dengan pelbagai forum, secara live atau tidak, menjadi trend kat sana..

okay, start cerita..

'' seorang lelaki 'mementaskan' perbuatan bunuh dirinya dan mati dalam percubaannya di videostream kat 2ch.''



okay, tu gila. siap buat 'live' lagi.

seorang lelaki 24 tahun, penduduk Sendai, menyertai 2ch dan mengadu yang dia tertekan dengan hidupnya yang sukar mendapat pekerjaan selapas menamatkan pelajaran, masalah dengan pasangan dan rakan-rakan..

hal ini semakin serius apabila dia menyatakan ingin membunuh diri beberapa kali di laman web tersebut sehinggalah dia benar-benar membunuh diri pada 9 november.

cerita selanjutnya ada di sini:
http://www.sankakucomplex.com/2010/11/12/man-hangs-himself-at-2chs-behest/
*laman web ni mengandungi content-content yang tidak sepatutnya untuk kanak-kanak bawah umur, so sila masuk dengan risiko sendiri.. haha*

*cukup dengan ayat skema*

dah, kenapa nak sangat bunuh diri kalo rasa hidup ni susah?? banyak cara lain lagi kan kalo nak hidup?? aku faham, Jepun memang banyak kes bunuh diri kalo nak direkodkan..

yang paling aku tak paham, kenapa dia nak bunuh diri secara live?? bukan tu akan menganggu suma orang yang masuk ke channel tu? tapi aku rasa tak kot, sebab artikel tu cakap berlambak-lambak orang masuk live stream tu time mamat tu bunuh diri..

haiz..
aku pun taktau nak cakap apa..
untuk semua pembaca *kalau ada*, jangala bunuh diri.. tak kira semua agama, bangsa atau apa sekalipun..

ape yang best bunuh diri?? bukan tu namanya seksa diri??  sah-sah kena struggle sebelum mati kan? pikirla sket..

haha.. aku pun taktau apa yang aku merepek..

anyways, thanks sebab baca post nih..

kalo ade apa-apa pandangan atau apa korang nak cakap, feel free to comment.
thanks.
0 comments:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

cre-a-tor

My photo
Male/ Mara Professional College in Higher National Diploma [Computer Software Development]

shout-vending Machine


ShoutMix chat widget

Reader tracks~


1Blogger Community

rezzaeffendi's Profile on Ping.sg 

Followers